Η TCL αναγγέλλει την AI-POWERED 8K QLED TV και τη νέα σειρά Android TV στην έκθεση CES 2019

(Λας Βέγκας, 8 Ιανουαρίου 2019)

Η TCL, η τρίτη μεγαλύτερη παγκόσμια μάρκα τηλεόρασης και κορυφαία εταιρία ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, παρουσίασε σήμερα τις τελευταίες καινοτομίες της στην τεχνολογία AI (Artificial Intelligence) στο Διεθνές Σαλόνι Ηλεκτρονικών Ειδών CES 2019 στο Λας Βέγκας της Νεβάδα. Αυτές οι καινοτομίες υπογραμμίζουν τη δέσμευση της TCL στην ανάπτυξη προϊόντων και λύσεων που βελτιώνουν τη ζωή των καταναλωτών.

Η TCL ΛΑΝΣΑΡΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ARTIFICIAL INTELLIGENCE (AI)-POWERED 8K TV

Στην CES, η TCL λανσάρει την τελευταία της τηλεόραση 8K με τεχνολογία AI, τη ναυαρχίδα TCL X10 QLED 8K TV. Η ευρωπαϊκή κυκλοφορία της πρώτης QLED 8K Android TV της TCL έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Αυτό το νέο προϊόν συνδυάζει την πιο εξελιγμένη τεχνολογία προβολής QLED της TCL και ανάλυση 8K, για να προσφέρει ποιότητα εικόνας παγκόσμιας κλάσης, ενώ παράλληλα υποστηρίζει την εικονική τεχνολογία ήχου Dolby Atmos® για να προσφέρει κορυφαία απόδοση ήχου στο home-theater. Υποστηρίζει επίσης ένα ευρύ φάσμα έξυπνων λειτουργιών που υποστηρίζονται από το Android TV ™ με ενσωματωμένο το Google Assistant.

“Βλέπουμε τη ζήτηση για μεγαλύτερες οθόνες και υψηλότερη ευκρίνεια, οπότε είμαστε υπερήφανοι να ανακοινώσουμε την προσθήκη κορυφαίων τηλεοράσεων QLED 8K με ΑΙ  στη γκάμα μας”, δήλωσε ο Tomson Li, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της TCL Corporation. “Αυτό αποτελεί μέρος της συνεχούς μας προσπάθειας για καινοτομία και τη συνεχή παροχή τεχνολογιών και προϊόντων τελευταίας τεχνολογίας στους καταναλωτές μας, παράγοντες που ενίσχυσαν την ισχυρή παγκόσμια ανάπτυξη μας το 2018”, πρόσθεσε.

Εξασφαλίζοντας ότι η TCL παραμένει μπροστά  όταν πρόκειται για την καινοτομία, η τηλεόραση TCL X10 QLED 8K περιλαμβάνει τα ακόλουθα βασικά χαρακτηριστικά:

  • 8K τεχνολογία απεικόνισης με ανάλυση 7.680 x320 pixels (περίπου 33.2 megapixel), τετραπλασιάζοντας τον αριθμό των pixel μιας τηλεόρασης 4K και παρέχοντας λεπτομερείς εικόνες που είναι πιο κοντά στην πραγματική ζωή όσον αφορά τη σαφήνεια.
  • Τεχνολογία Quantum Dot, η οποία υποστηρίζει οθόνη Wide Color Gamut (WCG), προσεγγίζοντας το 100% της κάλυψης χώρου χρώματος DCI-P
  • Μια λύση για ζώνες ελέγχου εξαιρετικής αντίθεσης, η οποία επιτρέπει τον ακριβή έλεγχο του οπίσθιου φωτισμού για την παροχή βελτιωμένης, εξαιρετικά ζωντανής ποιότητας εικόνας.
  • Υποστήριξη για το Dolby Vision, το οποίο μπορεί να αποδώσει χρώματα που δεν έχουν ξαναυπάρξει, λεπτομέρειες φωτεινότερες μέχρι και 40 φορές και μαύρο 10 φορές πιο σκούρο σε σύγκριση με μια τυπική εικόνα.
  • Μια ενσωματωμένη, ηχητική μπάρα εμπνευσμένη από το κινηματογράφο, με υποστήριξη για το εικονικό Dolby Atmos.
  • Android TV με ενσωματωμένο Google Assistant, καθιστώντας δυνατή την εκτέλεση πάνω από 1 εκατομμύριο ενεργειών χρησιμοποιώντας μόνο φωνητικό έλεγχο.
  • Μια ενσωματωμένη ηχητική μπάρα AI, επιτρέποντας στο σύστημα ήχου να λειτουργεί ανεξάρτητα όταν η τηλεόραση είναι απενεργοποιημένη.
  • Λεπτό και κομψό σχεδιασμό, με ένα από τα λεπτότερα προϊόντα άμεσου οπίσθιου φωτισμού 75 ιντσών στη βιομηχανία. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω μιας επαναστατικής δομής οπίσθιου φωτισμού που μειώνει την οπτική απόσταση στα 4mm. Χάρη σε ένα σχέδιο πλήρους προβολής, οι θεατές μπορούν να απολαύσουν μια βελτιωμένη εμπειρία προβολής με μια μεγαλύτερη οθόνη.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα μοντέλα 8K για την Ευρώπη θα ανακοινωθούν στην IFA 2019.

 

Η TCL ΣΥΝΙΔΡΗΤΗΣ ΤΗΣ “8K ASSOCIATION”, ΓΙΑ ΤOΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΩΦΕΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ 8Κ

Η TCL ανακοίνωσε επίσης ότι σχεδιάζει να συνεργαστεί με άλλους ηγέτες της βιομηχανίας για τη δημιουργία του 8K Association. O οργανισμός θα καθορίσει τα πρότυπα επιδόσεων των οθονών 8K και θα υποστηρίξει την προώθηση της ανάλυσης 8Κ στους καταναλωτές καθώς και στους συνεργάτες της βιομηχανίας της τηλεόρασης, όπως οι πάροχοι υπηρεσιών ροής, για να εξυπηρετήσουν την αναμενόμενη ταχεία παγκόσμια υιοθέτηση της ανάλυσης 8Κ ως την τυπική ανάλυση για τηλεοράσεις μεγάλης οθόνης.

 

 

Η TCL ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΗ ΓΚΑΜΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ANDROID, ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ES56-ES58, ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2019

Η TCL παρουσίασε επίσης τη σειρά ES56-ES58 με Android TV, με στόχο την ευρωπαϊκή αγορά και την αντιμετώπιση των αναγκών ενός νεαρού ακροατηρίου ευαίσθητου στις τελευταίες τάσεις. Η σειρά αυτή είναι εξοπλισμένη με τεχνολογίες Android 8 και προηγμένες τεχνολογίες AI, όπως το Google Assistant, οι οποίες επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν εύκολη πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα περιεχομένου χάρη στον έλεγχο φωνής. Διαθέσιμα σε μοντέλα 32 και 40 ιντσών, τα προϊόντα αυτά διαθέτουν επίσης τεχνολογίες προβολής Full HD και HDR για την εξασφάλιση εξαιρετικής ποιότητας εικόνας. Ταυτόχρονα, ο λεπτός και κομψός τους σχεδιασμός επιτρέπει σε αυτές τις τηλεοράσεις να συνδυάζονται αρμονικά με όλους τους τύπους εσωτερικών χώρων.